Изоставените деца на България

Изпрати писмо на европейския омбудсман! ноември 16, 2007

euro-ombudsman@europarl.eu.int

Нека не спираме да напомняме на Европа за срамния проблем на България – децата в Могилино и 25 други такива институции. Напишете писмо с ваш текст, в което молите ЕС да прояви по-голям натиск върху българското правителство!

В новата статия на „Капитал“ е обяснено, че в Европейския парламент се шуми по въпроса.

Ето някои цитати:

Български евродепутати от трите основни фракции в парламента казаха, че са поискали действия от министерството на Масларова и от Държавната агенция за закрила на детето (само от първото място е бил получен отговор).

Други български представители в европарламента пък съобщиха, че са се концентрирали върху това да „бранят честта на България по този проблем и […] парирахме неудобни въпроси, които щяха да прозвучат в пленарната зала“.

С приемането на новия договор на ЕС, който ще бъде подписан през декември, и особено с Хартата за фундаменталните права към него, ЕС ще получи по-конкретни правомощия да защитава децата в институциите и да преследва съдебно страните членки, които не полагат необходимите грижи за тях.

 

2 Responses to “Изпрати писмо на европейския омбудсман!”

  1. Тео Says:

    Браво за думите! Сега е момента да подкрепим като граждани всички усилия и действия в тази посока. Това е нещо, което всеки от нас може да направи. Да пишем не само на омбудсмана, но и на ЕП, на ЕК, на евродепутатите ни, включително и на тези, които „бранели“ честта на България?!? Какво още трябва да се направи и да се случи, за да започнат да бранят не чест и интереси, а живота на българските деца? Пишете! С всяко писмо, с всеки имейл, с всяка дума подкрепяме хората, които вече работят и защитават интересите на децата в институции.

  2. Йони Says:

    Не е никак хубаво там!!!Нали…


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s