Изоставените деца на България

Общинският съвет в Две Могили отказва да закрие дома в Могилино декември 20, 2007

Ето какво казва сайтът Днес +:

Общинският съвет в Две могили отново е решил домът за деца с умствени и физически увреждания в село Могилино, за който през септември т.г. Би Би Си излъчи филм с ужасяващи кадри, да не бъде закриван.

В началото на ноември министерството на труда и социалната политика прие план, според който домът трябва да бъде закрит до половин година. Повече от месец там работи екип от медицински специалисти, в резултат на което здравословното състояние на децата се подобрява. Някои вече пеят, други говорят по-добре, а едно дори е написало името си на компютър.

Две деца са настанени в русенския дом „Надежда” а за младежите се търсят т.н. „защитени жилища”. От русенската областна администрация ще поискат на следващата сесия общинският съвет в Две могили да преразгледа решението си, тъй като то противоречи на плана за закриване на дома.

 

3 Responses to “Общинският съвет в Две Могили отказва да закрие дома в Могилино”

 1. vanilla Says:

  Късно снощи чух по новините, че е решено домът да не се закрива. Дадоха кратък коментар на новата директорка. Не искам да коментирам от пръв поглед, наистина беше кратко. Но ме притеснява, че постоянно се налага да приемаш нечия информация и виждания „от втора ръка“.

 2. Rada Says:

  Боже, Боже… прости им, те не знаят какво вършат.

 3. Тео Says:

  Копирам си коментара и тук:

  Какво предлага Общинския съвет на Две могили, на децата от дома? Да продължат да деградират и умират от недохранване и липса на грижи. Какво е направил този общински съвет, освен да отказва да направи нещо и да поеме отговорността за децата. Този общински съвет, не само, че няма право да отказва каквото и да било, ами и трябва да се даде на прокуратурата, да разследва досегашното му престъпно управление на дома. Кой ще поеме отговорността за тежкото състояние на децата, което се дължи на безобразно лоши грижи, а не на уврежданията им. Кой ще поеме отговорността за смъртните случаи? Какво предлага общинския съвет, какви грижи ще осигури, какви специалисти, какво образование, в този отдалечен дом? След като са правени редица проверки в дома и са давани препоръки за закриване, поради изключително лошите грижи и лошото състояние на децата, искам да питам какви санкции са наложени на общинския съвет от държавата, заради престъпно лошото управление на дома?

  Дано това да е просто проформа отказ, с цел да се балансира положението в общината. Някакъв дипломатичен ход от страна на общинарите.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s