Изоставените деца на България

Малка къща във Владиславово юни 5, 2008

Filed under: Варна,Малка къща за деца — mogilino @ 1:45 pm

Вече знаем, че със сигурност около 20 деца от Могилино ще живеят в малка къща във варненското Владиславово. В близост до избрания терен има училище, поликлиника и детска градина. Изграждането й ще струва около 300 хил. лева. Агенцията за социално подпомагане е обещала да издържа къщата и децата в нея от 2009 година.

Това са чудесни новини! Остават обаче някои въпросителни:

По какъв модел ще се отглеждат децата в тази малка къща?

Какво ще е образованието на персонала и колко служители ще включва една смяна?

Ще има ли персоналът етичен кодекс и кой ще съблюдава за спазването му?

Какви ще бъдат заплатите на персонала и издръжките на децата?

По какви начини ще се интегрират децата в живота на Владиславово?

Чакаме отговори.

 

5 Responses to “Малка къща във Владиславово”

 1. свилен стоянов Says:

  Искам да ви кажа следните неща:
  1.Има масово несъгласие на живущите в този район на ВЛАДИСЛАВОВО срещу изграждането на такива къщи, защото мастото избрано за целта е върху еко пътека по която се разхождат много хора и с такъв строеж се затваря единствения достъп до нея.
  2.Мястото е в непосредствена близост до циганското гето – което значи ужасна мизерия, миризми и извор на всякакви болести и зарази за тези дечица и безспирни кражби – нали се сещате какво значи нещо ново построено- то тръби, тухли, прозорци за крадене.
  За един месец ще се открадне всичко що може. Съборете гетото там няма повече от две законни постройки и на това място постройте цял мини квартал ако щете за тези деца, но
  3 Първо трябва да се питат жителите на квартал Владиславово одобряват ли строежа на тази къща или къщи- такова допитване до тяхното мнение не е направено. Уважаеми господин Кмете бихте ли желали в задния ви двор да построим две къщи за сираци без дори да подозирате за това.Ще ви бъде много приятно може би.

 2. mogilino Says:

  Г-н Стоянов,

  Кой е обявил тази пътека за „еко“? Има ли някакъв защитен статут?

  По точка две и три, не ми се връзва. Хем ви е грижа за децата, хем не ви е някакси си съвсем добре, че те ще ви бъдат съседи.

  Във ващия район одобрявате всеки заселил се, така ли? Ако да, тогава имате причина да се ядосвате, че никой не ви е попитал, нарушавайки някакъв установен ред. Ако не, не виждам защо в нужно да се тревожите. Децата никому няма да пречат, а и само ще донесат със себе си инвестиции.

 3. Mария Шаркова Says:

  Здравейте на всички от Владиславово. Сигурно сте пращали смс за Шесторката, сигурно сте се възмущавали на хората от Средна кула…сигурно чукате на дърво и си казвате “ дано на мен да не се случи“… Недоумявам от какво се страхувате, защо ви плашат тези деца, на какво биха попречили тези къщи, защо някой трябва да ви пита? Някой питал ли е тези деца дали искат да живеят в МОгилино, дали искат да бъдат доувредени от лошото и некомпетентно гледане, от недохранване, от липса на терапия, дали искат да прекарат 10 години в една и съща поза в леглото без да помръдват, докато им се деформират костите, дали искат да гледат една точка в тавана, защото няма какво друго да гледат, дали искат от неправилно хранене да тежат на 15 години колкото едногодишно дете????? Защо някой трябва да ви иска разрешение? Защо по-добре не благодарите на Господ, че вие не сте в Могилино, защото докато се снимаше филма и аз бях всяка минута до режисьорката десетки часове наред в Могилино, всеки път като си тръгвах от там си казвах “ Благодаря ти Господи, че аз не съм там,на едно от леглата…“ Но истината е 65 човешки живота живееха нечовешки живот…

 4. Тони Says:

  Дано всичко това вече да е осъществено и всички тези въпроси да са намерили „своя“ отговор!

 5. Станчев Says:

  Здравейте!Къщата почти е готова вече. Живея на около 600м. от тази къща.Но наистина е близо до гетото и е точно до обръщача на автобусите последна спирка!Там се събират около 15 автобуса.Нали се сещате какви миризми и шум от двигателите ще има там!Аз попаднах в този сайт като написах „миризма във владиславово“. Усеща се някаква странна миризма от 2 месеца след 20ч. за около 2часа! Звъннах на гражданска защита тази вечер защото се усети много, но намерих телефона в София дадоха ми тел. за Варна но вече е късно и утре ще им звънна!Надявам се да намерят от къде идва тази миризма!Никога не е имало проблеми с въздуха.Тук има гора и въздуха си беше много хубав!Но това място там не е подходящо за децата! Имам приятел който жевее на 200м.от обръщача и разправя сутринта като запалят тези автобуси … шум, изгорели газове!А къщата е на 10м от автобусите! Колко по хубави места има примерно покрай блоковете.Аз кадето живея на около 100м насреща има други блокове а от ляво и дясно от мен са на 50м и се получава едно свободно място пред спокойно за тази къща а не само и за една!


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s