Изоставените деца на България

Какво ново? юли 23, 2008

След доста дълго отсъствие (уви, не по ваканционни причини), ето какво ново:

Диди от Могилино вече е в социално учебно-професионално заведение (СУПЗ) в София. Там живее и учи занаят. Остава ми питанка защо я пращат далеч от всичко, което познава, в София и то в СУПЗ (което си е просто дом с училище) след като според ей този отчет през първите три месеца на 2008 година в Русе е имало защитено жилище със свободни шест места?

Проектът за нов Семеен кодекс мина на първо четене. Браво на Мин. на правосъдието, че така хубаво подреждат информацията на сайта си. Тук вижте приетия текст, мотивите, стенограма от обсъждането и таблица с предложения.

Масларова би два рекорда – по нахалство и кич. Според BG REPORTER министерството й я превозва в специално поръчано Бентли в цвят пепел от рози. За съжаление снимка на колата няма, но ей тук можете да се поцъклите на един от свежите тоалети на почти 60-годишната министърка на труда и социалната политика, наденат специално за проверка на трудовите условия на строителен обект в София.

Спирането на предприсъединителните фондове изненадва ли някого? Остава неясно дали проектите за социални услуги по ФАР ще бъдат прекратени. Тези средства ги разпределя познайте кой? Точно така, министерството с Бентлито в пепел от рози и министърката в златисто. Чудя се дали то води по корупция и безхаберие или другаде крадат и си чоплят носа повече? Но по арогантност води със сигурност!

 

3 Responses to “Какво ново?”

 1. Тео Says:

  Когато прочетох във форума, че са преместили Диди в София, си зададох точно тези въпроси. Защо чак тук, защо толкова далеч от всичко близко и познато за нея?! Това ли ще е крайното й местообитаване? Нали трябваше да са защитени жилища, където тези деца да имат своя живот, да се социализират, да живеят пълноценно, доколкото им позволяват възможностите. Или след известно време пак ще я преместят?! Как ли им се отразява на състоянието и психиката това разнасяне из цяла България, нови хора, отношение, порядки, съвършено непозната обстановка…!?
  Масларова като я видях, просто се потресох! Това, че бие всички рекорди по кич е очевидно за всички, страшното е, че бие всички рекорди по дебелокожие, безочие и безумен, страшен и престъпен непрофесионализъм!
  И аз се питам какво ще стане след доклада на ЕС, ще спрат ли всички средства отпускани за социални проекти? Честно, не мисля, че от досега отпусканите такива, нещо кой знае какво е стигало до тези, за които са били предназначени тези пари всъщност!

 2. mogilino Says:

  Пък и условията какви са в СУПЗ. СУПЗ е замислено по стар модел, не стигат парите… Там е просто още един дом…

 3. Това е пример за действията на министерството на труда и соц.Политиката-ако мислите,че специалността „Дамско облекло“дава целия необходим за практикуване хорариум знания грешите-аз съм пример,за това.Завърших с отличие,но се оказа ,че когато изпиташ истински трудността да упражняваш професията всъщност нямаш и 20 процента от уменията,които трябва да имаш!Говоря за образователната програма-Тя не е на нивото на Гимназиален курс,а на ниво 5-6 клас!
  Министерството на Труда трябва да се замисли за образователната птограма на тази институция-тя „бълва“кадри,но 80 процента от тях не намират хляба си във птофесията,която са учили,а в друга работа.Да не говорим колко е трудно да си намериш работа в днешни времена,особено за онеправдан човек като мен!


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s