Изоставените деца на България

Краят на лятото септември 21, 2008

Filed under: Uncategorized — mogilino @ 7:37 pm

Традиционно в България през лятото всичко се забавя. Като ни напече слънчицето, се успиваме, разсейваме, протягаме. Все пак около децата и възрастните с увреждания продължиха да се случват важни неща.

Ето накратко какво пропуснахме да разнищим това лято.

  • Две деца от дома за деца с увреждания в с. Петрово починаха от дизентерия. В дома липсвал „препарат за дезинфекция на ръцете“. Тоест, в дома е липсвал сапун. Къде другаде се работи без сапун? Судан!
  • Георги Първанов посети Могилино и обяви, че „закриването на домовете за деца няма алтернатива“.
  • Сергей Станишев уволни Иванка Христова от поста заместник-министър на труда и социалната политика. На нейно място е назначен Ясен Янев, лекар и депутат от 40 Народно събрание. Какво ли ще излезе от това?
  • Христо Монов бе назначен за заместник-председател на ДАЗД. Монов е психолог, който публично подкрепи позицията на правителството, че филмът на Кейт Блюет е заговор срещу България. „Става дума за една много умела манипулация на британската обществена телевизия. Целта е ясна – в момента Англия иска да създаде негативно отношение към българите, тъй като там отидоха, а и искат да отидат много наши емигранти. Втората причина е, че у нас има неправителствени организации, заинтересовани от раздухването на подобни истории, за да вземат 10 млн. евро от ЕС догодина.“ Явно постът заместник-министър му е за награда.
  • Игуменът на Троянския манастир изгони група посестители с инвалидни колички. В последвало интервю игуменът обясни, че държанието на младежите било лошо (но отказа да каже какво са правили), както и че църквата е паметник на културата и свещопродавачките са уморени и затова хората на „колелета“ не мога да влизат там. Също така и „аз ще се отбранявам докрай“. В последвало предаване в сутрешния блок на Нова телевизия беше прочетено писмо от жена,    която не била допусната в Рилския манастир с няколко деца с инвалидни колички. Гади ли ви се вече?
  • True Vision, компанията на Кейт Блюет обяви новия си филм, Chosen, за сексуалното насилие над няколко деца в Англия. Чакайте включване на Христо Монов, който ще обясни как всъщност това е още един заговор срещу България.
  • Фондация „Защитено жилище ЗАЕДНО„, произлязла от „Движение на българските майки“, е почти готова да отвори първото българско защитено жилище за младежи, напускащи институции, но все още неподготвени да се срещнат със света отвън. Жилището има много нужди, не само парични. Все още се търсят човешки ресурси и обзавеждане. Надявам се скоро да мога да публикувам списък с конкретни нужди.
  • УНИЦЕФ и посолството на Кралство Нидерландия обявиха, че ще си сътрудничат, за да помогнат на район Русе да разработи областна стратегия за социални услуги. След успех в Русе, УНИЦЕФ и холандското посолство се надяват да размножат проекта и в други общини. Успех!
 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s