Изоставените деца на България

Една истинска Коледна история! декември 25, 2008

Filed under: Uncategorized — mogilino @ 7:08 pm

Честита Коледа! Нека е светла, красива и изпълнена с много вяра и надежда за всички! Ето и историята:

 

„Нека с нашата история, вдъхна вяра и надежда на всички, които я четат…

Повярвайте в чудесата, те наистина се случват. Не се предавайте, не се отчайвайте, надежда винаги има!

Не знам от къде да започна… , трудно ми е да се връщам в онова време, изпълнено с болка и страдание… Затова ще бъда кратък.

Първата нощ след раждането си, нашият прекрасен син Анастас, изпадна няколкократно в клинична смърт. Редица органи, отказаха да функционират, сърце, бъбреци, дробчета… състоянието беше безнадеждно, получи и мозъчен кръвоизлив… Лекарите в Пловдивската болница „Св. Георги“, направиха всичко възможно да спасят живота му… И чудото стана, наистина го спасиха, състоянието му се стабилизира. Но мозъкът му е увреден, вследствие на мозъчния кръвоизлив и отоците получени от него.

Невероятна болка и страдание, неописуемо безсилие изпитах, когато видях крехкото, безжизнено телце на моя син омотано в кабели, тръби, прободено с игли… Ех, как исках да му дам цялата си сила, как исках да му вдъхна цялата си жизненост, но не можех… Стоях безсилен стиснал зъби до болка и мълчах, мълчах, а сълзите ми се стичаха по лицето… всичко друго губеше смисъл, нищо не ме интересуваше, всичко, което не беше свързано със синът ми бе нищожно и дребно….

Постепенно състоянието му се стабилизира, извадиха го от кувьоза, но проблемите не свършиха. Липсваше му всякаква жизненост, хранеха го със сонда… лекарите не даваха надежда! Това състояние продължи почти два месеца. Всеки ден лекарите с мъка ни казваха едно и също „Няма подобрение!“. Единствените успехи бяха, когато лекарите му вкарваха с 5 грама повече храна без да я повърне…

…..Един ден шефката на отделението ни повика на разговор. С болка ни обясни, че няма надежда състоянието на нашия син да се подобри и най-добре да го оставим в дом за отглеждане… НЕ! В никакъв случай! Абсурдно е да си го помисляте дори….! Никога! Никога, Никога!…Как да оставим детето си!? То е наша плът и кръв, то е част от нас! НЕ! НЕ! А и медицината не стои на едно място, тя се развива, надежда винаги има, просто трябва да вярваме!

Този разговор се проведе през един четвъртък на август месец, след два дни в събота, цялото мое семейство, родителите ми, брат ми, снаха ми, мои братовчеди, отидохме на Кръстова гора. Помолихме се за оздравяването на нашия син Анастас, запалихме свещички… На другия ден неделя отиваме да видим нашето човече как е и… Чудо! Коренна промяна в състоянието му! Персонала ни чака с усмивка на вратата, прекрасната д-р Нещерова със сълзи на очите ни казва „Бързо, бързо елате да видите човека какво прави!“ О, благодаря ти Господи! Влизаме в стаята на Анастасчо и го виждаме как се храни с биберон и две жадни за живот очи ни гледат… ръкомаха с ръце и рита с крака… Радост до плач… еуфория… не знаеш какво правиш, идва ти да литнеш… Лекарите нямаха обяснение за това, което с беше случило… След десетина дни го изписаха от болницата. Ходихме няколко пъти на прегледи при доцент Иванов…

Сега Анастас е на две години и половина. Не се спира и за секунда, няма никакви двигателни проблеми. Притежава изключителен интелект… Единствено с говоренето още му е трудно, но вярвам, че и това ще се справи.

Това е нашата история, дано тя да ви помогне, да ви вдъхне вяра и надежда.

Днес е Коледа, а на Коледа стават чудеса! Само трябва да повярваме в тях!

А и надежда винаги има, медицината не стои на едно място!

Геракси Гераксиев“

 

Teo

Advertisements
 

22 Responses to “Една истинска Коледна история!”

 1. mogilino Says:

  Прекрасна история! Честита Коледа на всички!

 2. Za detsata Says:

  Здравейте,

  Много ми хареса и ме развълнува историята за малкия Анастас. И много ми напомни за едни други деца, които не са имали шанса да останат при семействата си.
  Служебните ми задължения ме свързаха с децата от Могилино. Изчела съм внимателно всички „досиета“ – епикризите им, кога са оставени за отглеждане в дом, информацията за семействата. Повечето дечица са получили уврежданията по време на раждането, но родителите са послушали съвета на медиците да ги оставят в дома за отглеждане. Абсолютната липса на адекватна грижа ги е оскатила допълнително. Ако някой се беше грижил за Стоян, сега може би щеше да е едно съвсем нормално дете. Вече е прекалено късно да се направи операция на очите, за да може да вижда, а е можело да вижда…Не може още да говори, защото са го смятали за глух и никой не му е говорил – а той чува и разбира. Някой ден ще проговори – „когато се почувства достатъчно обичан“, както казва психолога.
  Моето Коледно желание е да има повече деца като Анастас, които растат щастливи в семействата си и по-малко като Стоян. Да дадем шанс на всяко дете и всеки човек за достоен живот.

 3. mogilino Says:

  Здравейте, За децата!

  Дано ви чуе Господ! Весела и щастлива нова година!

  -Яна

 4. Teo Says:

  Да, За децата, и аз мисля, че е така, макар да не съм чела епикризите им, да не знам в подробности историите на децата….Но пък съм чела и мислила върху много други истории, на родители, колко много болка и сила са им били нужни за да се преборят за децата си. Не за друго, а за да ги прегръщат, галят, милват и гледат у дома, в семейството си. Тази истина е наистина страшна, страшно е, че това се случва днес, страшно е, че не се разбира престъплението, което се извършва спрямо тях. Страшно е, че те трябва да се превръщат в герои, които се борят единствено и само за да дадат Любов на децата си, за нищо друго. Това е най-естественото нещо на света за една майка, да дари детето си с любов и грижа. Няма по-голямо кощунство и безчовечност, да не я подкрепиш в това и стремление, в този й даден от Господ подтик, да не я насърчиш и да й помогнеш. А точно обратното, да отнемеш и обречеш рожбата й в самота и бавно угасване на светлинката в детската душа.

 5. Radoslava Says:

  Каква красива история за надеждата, любовта и силата в хората. Дано помогне на повече родители да поварват, че не всичко е загубено дори когато изглежда така…..Нека има повече топлина за децата ни и никога не се отказваме…Честита Нова Година

 6. Надежда Says:

  Една прекрасна история за възможните чудеса, когато има вяра и много любов. Все по-често си мисля, че децата, които имат някакви проблеми могат да направят своите родители и своите близки по-добри и по-обичащи. И би било прекрасно, ако всички родителите могат да видят тази възможност и да изберат грижите пред изоставянето.

 7. Shuvalov Says:

  Отличная статья.Респект автору.

 8. Не думал, что найду это здесь.

 9. Скажите а на каком хостинге Ваш сайт? Открывается и грузится быстро. Зачет!

 10. MotoRaserSev Says:

  Не сразу понял, в чем дело. Но перечитав, все стало понятно. )

 11. И где вы тут видите смысл? Абсурд какой-то…

 12. arhdizain Says:

  Это действительно так. Вот и на нашем сайте вы сможете заказать архитектурное проектирование, дизайн интерьера квартиры, а также узнать все новости архитектуры

 13. procarchik Says:

  Интересно, спасибо. На своем сайте мы стараемся отразить самые последние события на мировом автомобильном рынке.

 14. miroschek Says:

  Согласен. У нас на сайте, к примеру, обсуждаются практически все системы и самое разные программные продукты.

 15. Спасибо автору за проделанный труд:)

 16. И здесь тоже не нашел ответа. (

 17. Kamenkacity Says:

  Отлично! Поддерживаю автора. )

 18. AnnaGentich Says:

  Прочитал, понравилось. Биг сенкс)

 19. AlikPortnov Says:

  Согласен, в этом есть какой-то толк.

 20. Kamari Says:

  The Zune concentrates on as being a Portable Media Player. Not a internet browser. Not really a game machine. Maybe in the future it’ll do even better in those areas, but for now it is a easy way organize and listen to your music and videos, and is without peer and need rest. The iPod’s strengths are its web browsing and apps. If those sound far more compelling, perhaps it is your best choice.

 21. This is a super. Loving it dude!

 22. Hey guys I read the information you uploaded here and I wanted to say you guys need to continue to add more articles. It’s extremely fascinating to me and I will probably be back. I will show with my friends. Keep publishing great stuff!


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s