Изоставените деца на България

Награди „Мениджър социални услуги“ 2008 април 12, 2009

Filed under: Емилия Масларова,реакции — mogilino @ 4:34 pm

Седя си тук и се опитвам да изтръгна от Гугъл имената на всички, които са били наградени тази година на церемония в НДК на 9 април, под патронажа на Масларова. Кратко съобщение от агенция „Фокус“ споменава, че са наградени седем директори на домове и социални услуги в общността и допълнително със специална награда директора на „Социални дейности и здравеопазване“ в Русе. Пълен списък никъде не намирам.

Не съм учудена. Тази награда понамирисва на същото, на което смърди и правителството ни: на непрозрачност, пране на пари, шуробаджанащина, нечистоплътни сметки. Масларова ползва наградата както Първанов ползва орден „Стара планина“: да отбележи и зарадва верните си кучета. Например през 2007 наградата за цялостен принос е дадена на Иванка Христова, тогава зам. министър на социалната политика, която, ще ме извините, ама няма никакъв положителен принос към развитието на социалните дейности у нас.

Да погледнем липсващата комуникационна стратегия на организаторите.  Нито наградите имат уебсайт, нито организаторите:  Фондация „Човешки ресурси в България и  евроинтеграция“ и сп.  „Човешки ресурси“. (Пардон, списанието има някакво подобие на сайт в hit.bg, от което ми се струва, че по качество „Човешки ресурси“ е някъде между „Вестник на пчеларя“ и „Трета възраст“.)  Отсъствието в Интернет в 21 век означава само едно нещо: нежелание за външни комуникации. Защото външната публика все ще има въпроси. Например

Какъв е процесът на номинация?

Кой членува в журито?

Как журито определя добрия мениджмънт на социални услуги?

Фондация „Човешки ресурси в България и евроинтеграция“ пък със същия успех можеше да се нарече Фондация „Ти на мене, аз на тебе“ или „Скрито-покрито“. Единственото, което разбирам от тършуване в Гугъл, е, че освен с Масларова и Иванка Христова, фондацията има топли отношения и с Христина Христова, бивш министър на труда и социалната политика.

Та така. Ето някои от наградените тази година:

 • директорката на Центъра за рехабилитация и социална интеграция “Емилиян” Даниела Саевска, Разград
 • кметът на община Силистра Иво Андонов
 • директор на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване” Даниела Великова, Русе

Яна

   

  One Response to “Награди „Мениджър социални услуги“ 2008”


  Вашият коментар

  Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

  WordPress.com лого

  В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

  Google photo

  В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

  Twitter picture

  В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

  Facebook photo

  В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

  Connecting to %s