Изоставените деца на България

Филмът ноември 27, 2007

 

33 Responses to “Филмът”

  1. reni Says:

    Аз съм на 15 години от стара загора.баба ми работи в дом виждала съм как ги хранят,обличат и дори как ги бият което за мен е ужасяващо!Виждала съм много от начина им на живот как им минава дянат,но това което видях в могилино беше потресаващо!!!!!! никога не съм предполагала че може човешко същество да живее в такива условия ако това изобщо може да се нарече живот!!

  2. teodora Says:

    До сега имах бегла представа за тези домове.Сега вече знам,че филмите на ужасите бледнеят пред това което видях тази вечер. Това е наи-ужасното нещо,което се случва в България. Дори едно единствено детенце да баде в това положение,даржавата ни трябва да се срамува. Никои не заслужава такава садба.Бог е сляп.

  3. Елена Says:

    Няма думи, с които да опиша мъката по техните лица и ужасът по нашите…Животът им е като смъртна присъда без право на обжалване!

  4. elian Says:

    Здравейте,казвам се Лори и съм на 11 години.Вчера случайно гледах този ужасно тъжен филм.Бях потресена не очаквах такъв начин на живот.Нямам думи как да изкажа болката и подкрепата си.Ехх….да можех да им помогна………!!!

  5. Sabina Says:

    gledah 4ast ot filma po btv,sega gledah na kadri…drugata 4ast ot nego…prosto neznam kakvo da kaja…kakvi sa tezi maiki i tezi ba6ti,koito sa gi izostavili tam…????i kakvi sa tezi hora,koito imat smelostta da gi biqt i maltretirat kato jivotni…dori mnogo po-jestoko??!!dano ima Gospod i da bade spravedliv….neznam kakvo drugo da kaja!:(

  6. svetla Says:

    zdraveite balgari ako moga taka da vi nareka povecheto ot vas tova koeto vidiah tova koeto se izlachi po tv me potrese.Imam edin vapros?Kolko oshte triabva da doidat i da vidiat tova koeto vsichki vidiaha triabvashe li da doide chovevek chak ot anglia za da vidim tazi maka izpisana po licata na tezi deca pitam se kolko oshte naviarno se pitate i vie po niakoga do koga taka.Vaprosite sa mnogo a odgovor niama gledala sam kakvi li ne domove,no kato tozi ne biah tazi obstanovka e prosto podtiskashta za tezi malchugani te tam niamat eventualno razvitie iskam da pomogna iskam sashto da kaja na nashite upravnici che i te imat deca che i te sa roditeli i ne im go pojelavam da izpitat tazi maka kogato gledat decata si taka da stradat neka se zamislim balgari do koga taka shte malchim niama li da pomognem ,na vaska,milen,didi tazi maka triabva da vi interesuva te sa nashite deca te a ako ne pomognem nie to koi togava,koi?

  7. Доростела Says:

    Господи,дано сега ние децата,сме Благодарни на родителите си за това което имаме дори да ни се струва малко ,защото сравнение с тези деца ние сме изключително богати!!!!!!!!!!Постоянно съм си задавала вапроса защо с течение на времето хората все повече се осверепяваме един към друг вместо да си помагаме?Сега е момента за тези хора които искат поне малко отново да се учовечат и да пратят поне 1 SMS за тези дечица,защото все пак и те са хора и те се нуждаят от ласка поне малко любов или най-малкото капчица внимание!Умолявам всеки който обарне внимание на написаното да помогне!ПОМОГНЕТЕ!БЪДЕТЕ ЧОВЕЧНИ;БЪДЕТЕ ЧОВЕЦИ,а не ЗВЕРОВЕ!!!!!!!!!!!!!!!!Дано има все още състрадателни хора, които да ги боли като гледат този филм.Искренно се надявам за това!благодаря на тези които са прочели и написаното и най-много благодаря на тези,които помагат и ще продължат да помагат!Кланя се пред ЧОВЕЦИТЕ! Б Л А Г О Д А Р Я

  8. PaFF Says:

    За това направо нямам думи какво да кажа. Значи скапаната ни държава може да помага на здрави и прави цигани, като им дават пари да живеят, строят им къщи, аз децата които нямат нищо не могат да направят нищо.
    И за всичко ние сме виновни ОВЦЕТЕ които те управляват. Никой друг освен нас.

  9. kostadin kostadinov Says:

    Poznavam direktorkata na tozi dom ot mnogo godini.Poznavam i nestandartnoto i mislene.Ne bih kazal 4e sam iznenadan ot deistviata i kato upravitel na doma v mogilino.Iavno s godinite 4ovek se promenia.Ot edin 4udesen 4ovek s buntarska du6a i revoliucionna misal -vlasta koiato i e dadena i stopprogresivnoto otno6enie na upravnicite ni siaka6 sa prevarnali ekaterina v 4ovek koito nikoga ne sam sre6tal v jivota si.Sajaliavam….

  10. Plamena Says:

    Kazvam se Plamena.I sam ot grad sevlievo.Na 11 godini sam. Nikoga ne bqh vijdala takova ne6to..daje neiskam da go vidq za vtori put.Tezi deca ne go zaslujavat..neka da i pomognem po nqkakuv na4in,za da izjiveqt edno po hubavo detstvo…sas pove4e igri i veseliq…da budat kato nas i da usetqt trupkata na nezabravimoto detstvo….tova ne e jivot …neka pratim 1 sms za decata v mogilino…i te sa hora su6to kato nas!!! i te jiveqt su6to kato nas..NEKA DA I POMOGNEM…PO KAKUVTO I DA E NA4IN

  11. mogilino Says:

    Благодаря ти, Пламена! Докато има деца като теб ще има надежда и за децата с увреждания!

  12. Annie Says:

    Az sam balgarka,no ziveia v momenta v Holandia,vidiah filma minalata sedmitsa po holandskata televizia i kartinite me potresoha i tsiala Holandia sasto.Kak oste e vazmozno za edna strana koiato se gordee,tse e evropeiska tslenka da dopuska takiva uzasi,mozeme napravo da se sravnime s tretia sviat,pitam se koi normalen tsovek moze taka da se otnasia s bezpomostni detsa,ama tova samo govori sto za strana sme.Ako tazi anglitsanka ne bese napravila tozi film,vsitsko stese da si varvi po staro mu i nikoi niamase da si mradne prasta da pomogne,osobeno sto se otnasia do nasto milo pravitelstvo.BRAVO!!!Dobre se predstaviame!

  13. Toshe Says:

    istoriqta naistena e potresavashta moje li nqkoi da mi kaje ot kade moga da si namerq subs da go gledam s1s subs 4e ne6to ne moga da namerq

  14. krissstinna Says:

    sega naistina razbiram kolko sme bogati vsi4ki nie koito sme izvan vsi4ki domove za deca!vav tozi film moje6e da bade vseki.., neka vseki ot nas pusne 1 sms i se pomoli za vsi4ki deca na Balgariq!!!

  15. Иванова Says:

    Като гледате тези деца не се ли сещате за филма на Стивън Спилбърг „Списъка на Шиндлер“, само във филми като този могат да се видят такива потресаващи кадри.

  16. Веселина Борсова Says:

    Ние сме виновни за това ! Ние и никой друг! С нашето безразличие и търпение на овци …Милиарди пари се изнесоха, милиарди се откраднаха, хотели за милиарди се строят. А в същото време бавно душите ни се погубиха.Ние се продадохме на дявола. Може би имаме още един шанс….

  17. Диели Says:

    Останах озадачена от телата на малките деца. Как може да съществува такава жена като Директорката на Дома? Едва ли вината е в някои друг,дори държавата.Толкова ли е некадърна,лишена от човещина и милосърдие,та да не предприеме никакви мерки. Кои е допуснал да се задържи на този пост? Заслужава доживотна присъда в същите условия,в които живеят децата и с подобно отношение на обслужващият персонал! Нямаше ли специалисти в областа – къде са педагозите, кинезитерапевтите, ….?

  18. BAC Says:

    Privet na vsitki.
    Iskam da vi kaja tche skora ste se pusne za download prevedeniat variant na Изоставените деца на България.V momenta sum v proces na obrabotka i ste e sys subtitri.Mejdy drygoto az postoanno poddurjam vruzka s doma,i moga da vi kaja tche ste bude zatvoren april mesec.Subtitri ste budat ili v zamunda ili v arenabg.com ili v http://www.mininova.org ili http://www.isohunt.com.Nai veroiatno v poslednite 2 site zastoto bulgarskite site ne davat da uploadvame .
    Ako imate vuprosi pishete ni na:marian1973@yahoo.com

    BAC

  19. mogilino Says:

    Благодарим Ви, ВАС!

  20. kar4o Says:

    nikak ne e priqtno naistina osobenno deca kato tova http://img253.imageshack.us/img253/8083/0502080938an8.jpg
    jiveqt bez nikoi da im oburne kakvoto i da bilo vnimanie

  21. vAnEsSkA Says:

    az napravo sam potresena nemoga da povqrvam 4e ima takava bezotgovornost v na6ata darjava ! prosto neznam kakvo da kaja nqmam dumi !

  22. BAC Says:

    Privet ,
    Filma e preveden veche v momenta sinhronizirame subtitrite s zvuka no kakto znaete horata vyzpriemat po burzo kazanoto otkolkoto ako chetat i zatova triabva da gi nagodim za normalno chetene.
    BAC

  23. BAC Says:

    Privet,
    Kakto vi kazax filma sym go prevel na Bulgarski ezik i veche e na torent.Moge da si go drupnete ot tuk:

    http://www.mininova.org/tor/1286375

    Tova e DVD s bulgarski subtitri vgradeni.Samo triabva da si go zapishete na DVD nositel s nekoia ot zapisvashtite programi(nero …).Ako izpozvate druga programa triabva da dobavite papka AUDIO_TS koiato e prazna.Prosto ne mi se igreshe da pravia snimka na tova DVD zatove sum kachil VIDEO_TS.No vsicki playeri ste go razpoznaiet.Izviniavam se za zakusnenieto no izchakvax BBC da mi pratiat filma.
    Priatno gledane(ako vuobste moje da se kaja taka).
    Skorosta na durpane otnachalo ste e niska no imaite turpenie poneje as sum sega na dial up vremenno.
    BAC

  24. mogilino Says:

    Благодаря, ВАС!

  25. Пламена Says:

    Здравейте! Казвам се Пламена. От град Севлиево съм и съм на 11 години. На 2 февруари 2008 година написах коментар.Днес реших отново да отделя от времето си и да ви пиша.Вече децата от Могилино отихнаха-всички ги забравиха, забравиха тяхната мъка, болка и страдание, което е в сърцата им, но аз не съм ги забравила и всеки изминал ден се сещам за тях. Има надежда на този свят, която грее в очите им. Само ние можем да и помогнем и ЩЕ ГО НАПРАВИМ обедена съм.Това е от мен. Когато имам време ще ви пиша, защото Радостта на нашата държава са Децата на България! Нека да ги обичаме, закриляме и гледаме на тях като свои !!!

  26. Вероника Says:

    Здравейте,
    Отвратена съм от Масларова, директорката на дома в Могилино и всички висшестоящи, от които зависи съдбата на нещастните и напълно безпомощни дечица!
    На улицата ме спря дете,което изглеждаше на 12г., но реалната му възраст беше 18год.Попита ме дали искам да го осиновя.Детето е момиче, казва се Ваня, диша лепило и стои често на бул.“М.Луиза“ до „Лъвов мост“. Предлагам на Масларова или да подобри положението на такива деца в страната или да ги осиновява лично.Ваня е първа в списъка. Аз се разтреперах пред умоляващия поглед на това дете.Пожелавам на управляващите да сънуват болката и безнадежността на детските очи!
    Хора, как да помогна на Ваня? Тя е пълнолетна, но има нужда от помощ.Живее под „Лъвов мост“.

  27. mogilino Says:

    Много ми е мъчно да го кажа – не знам. Социалните все пак трябва да имат някакви идеи…

  28. svetla Says:

    Толкова мъка в детските очи болка и нещастие не ми побира ума че има такива безсърдечни хора благодаря на Бог че децата ми са до мен и не съм послушала никой да ги дам в някой мизерен дом кото този в Могилино.Къде са майките на тези деца и тях майка ги е раждала къде сте бе майки ако мога да ви нарека така ……….

  29. Dimitrya Georgieva Georgieva Says:

    Sram me e, che jiveq v durjavata, narechena Bulgaria(dori ne trqbva da e s glavna bukva)

  30. татана Says:

    Умирам си от мъка, немога да спра да плача. Но защо ли не се учудвам изобщо?! Точно това е България, точно това. Не ни е до шоу програми, нито Биг брадъри и тем подобни скапани предавания. Ето това е самата ни реалност – филма, който дори ни показаха чужденците, защото ние сме слепи. Всичко друго е заблуда. Моя син е със сериозно заболяване и си го гледаме и му се радваме. Плача сега и немога да спра – ако той беше едно от тези деца? Боже! Макар, че дори не съм си го помисляла н и к о г а ! По скоро бих умряла.

    • mogilino Says:

      Анета, и аз това си мислех тази сутрин – ако не за чужденците да ни покажат, ние няма да се усетим, че това е нередно.

  31. Slavqna Aleksandrova Says:

    Bojeeeee…Gospodi…kakvo e tova! :@ Tolkova sa malki i bezzashtitni i si nqmat nikogo na toq proklet svqt! ;(;(;(

  32. Елена Петкова Says:

    След като никои не го е грижа за тези деца и не само в този дом ,но и други домове от нашата прекрасна родина имам една идея кадето ида живеете около вас или вашият град има такива домове пишете на някои приятели от чужбина или в чужди саитове и помолете да дарят по 1$ или 1евро съберете парите купете дрехи храна или неща от които имат нужда децата и ги занесете, но в никакав случаи не даваите парите на директора на дома или някои учител ,защото не се знае къде ще отидат


Коментарите са изключени.